Hirudoterapia

Hirudoterapia eli iilimatohoito. Käytän hirudoterapiaa muiden hoitomuotojen tukena. Iilimatoja laitan ihmisille kuin eläimillekin. 

Hirudoterapia

Perinteinen ja tehokas hoitomuoto

Teen hirudoterapiaa eli iilimatohoitoja ihmisille ja hevosille.

Verijuotikkaalla on huono maine, koska ovat ”iljettäviä otuksia”, jotka ajatellaan kaivautuvan ihon alle ja tulevan ulos, kun madot itse ovat valmiita siihen.. ehkä ensi jouluna.

Todellisuudessa verijuotikas on erittäin hyvä työkaveri erilaisten kiputilojen hoidon yhteydessä. Yleisimpiä vaivoja ovat polvien- nilkkojen vammat, sekä olka- ja kyynrpäiden vammat.

Myös erilaisten aineenvaihdunnan ongelmien, suolistovaivojen, tai vaikkapa lihasongelmien oireiden lievityksessä iilimadoista on saatu paljon apua. Olen käyttänyt myös erilaisissa rangan ongelmissa iilimatoja hyvin tuloksin.

Verijuotikas luovuttaa syljessään yli sata hoitavaa ainetta imiessään verta kohteestaan. Syljen mukana erittyy mm. hirudiinia, joka on ohentaa verta, ja hyaluronihappoa, joka sitoo vettä. Sitä käytetäänkin paljon kosmetiikassa, koska se tekee ihosta kosteamman ja sileämmän. Verijuotikkaan syljessä on myös tulehdusta hillitseviä aineita.

Verijuotikkaan kiinnittymiskohdista vuotaa verta, vielä jopa vuorokauden hoidon jälkeen. Verenvuotoa ei tule tyrehdyttää.

Hoitoon kannattaa varata aikaa n. tunti. Hoito kestää keskimäärin n. 45 min. Iilimatojen kiinnittymisen vuoksi hoitokohta ajetaan karvattomaksi.

Hevosilla erilaiset jännevammat, lihasrevähdykset, kaviokuume, tai rangan ongelmat ovat hoituneet hyvin tuloksin iilimatojen avulla. Hevoset sietävät pääsääntöisesti hoitoa hyvin.

 

Hirudoterapia

Historia

Hirudoterapiaa on käytetty jo faaraoiden aikaan. Iilimatoja ei ole käytetty niinkään pelkästään sairauksien ja vammojen sattuessa, vaan niiden ennaltaehkäisyssä. 1700-1800 luvuilla matoja on käytetty erityisen paljon ihmisten hoidossa.

Tällä hetkellä euroopassa iilimatoja käytetään paljon erilaisissa hoitolaitoksissa, ja myös talleilla. Suomessa sairaaloissa käytetään haavojen hoidossa iilimatoja. 

Hirudoterapiaa avuksi:

  • jännevaivoissa
  • lihasrevähdyksissä
  • polvi- tai nilkkavammoissa
  • olkapää- ja kyynärpää vammoissa ja ylirasituksessa
  • aineenvaihdunnan ongelmissa
  • suolisto-ongelmissa
  • kehoon sattuneiden traumojen jälkeen
  • iho-ongelmissa
  • allergioissa

Hinta

Hirudoterapia 80€ + madot

Matoja laitetaan yleensä kehdesta viiteen, hoidosta riippuen. Matojen hinta 8€/kpl. Teen koti- ja tallikäyntejä, jolloin matkakulut lisätään.

Scroll to Top