Kraniokoulu osa 3, lantio

Kraniokoulun kolmannessa osassa on lantio. Lantio pitää sisällään selkärangan alaosa, suoliston alaosan, lonkat, reisiluiden päät, sukupuolielimet, sekä paljon pehmytkudoksia, lihaksia, hermoja..

Epifysiolyse i hoften - NHI.no
https://imagevault.nhi.no/publishedmedia/u77i1ww6uq6aqzi271bs/45073-2-hofteleddene.jpg

Lantio on meidän kehomme ankkuri. Lantiosta voidaan hoitaa melkein mitä vain. Tai siis, no mitä vain.. lantio on se tyyppi, joka pakkaa kaiken itseensä. Pallea ottaa meidän tunteet ensin vastaan, esim. pelästyminen. Vedät yhtäkkiä henkeä, kun pelästyt. Stressissä jäät helposti pidättämään hengitystä, ja jännittämään keskivartalonlihaksia ja sidekudoskalvoja. Se puolestaan kiristää suolisotamme ja pienentää hengityskapasiteettiamme.

Pallealta tunteet valuvat alaspäin- lantioon. Varsinkin, jollet heti pääse käymään tunteita läpi. No lantiossa on tilaa, pakataan käsittelemättömät asiat vaikka sinne!

Lantion hoidon jälkeen nouseekin paljon tunteita pintaan. Oletko ollut joskus joogatunnilla, jossa on tehty paljon venytyksiä lantiolle? Tai ollut jossakin hoidossa, missä käsitellään paljon lantiota?

Näiden jälkeen voi nousta kiukun tunteita, surua, itkua, tai unet voivat olla kummia hiukan hoitojen jälkeen. Näitä ei kannata pelästyä, keho purkaa vanhaa kuormaa pois. Eli suunta ei ole kuin ylöspäin! Kaikki ylimääräinen kuorma pois keholta, saa sinut taas ihan uuteen nousuun omassa elämässä. Samalla kivistykset ja jännitykset, kivut helpottavat lantion ja jalkojen alueelta.

Lantiokurssi itsessään on hyvin vaikuttava. Keskitymme eri lantion alueiden rentoutukseen ja vapautukseen. Mm. LS-väli, piriformikset, lonkankoukistajat, syvät vatsalihakset, ristiluu..

Alkuoireilun jälkeen vointi kuitenkin kohenee nopeasti. Kannattaa koittaa ❤

Viimeisimmät artikkelit

Tutustu myös muihin artikkeleihin

Kraniokoulu osa 4, kallo

Kraniokoulu osa 4, kalloKallokurssi! Koko kehoa voidaan hoitaa myös kallosta, kallonluilta. ...
LUE LISÄÄ →

Kraniokoulu osa 2, ranka

Kraniokoulun toisena aiheena on ranka. Käymme läpi rangan anatomiaa, ja kuinka ...
LUE LISÄÄ →

Kraniokoulu osa 1, koulutus

Kraniokoulutuksesta on tullut paljon kyselyjä, ja halusin avata tässä lisää koulutuksesta. ...
LUE LISÄÄ →
Scroll to Top