Kraniokoulu osa 4, kallo

Kraniokoulu osa 4, kalloKallokurssi! Koko kehoa voidaan hoitaa myös kallosta, kallonluilta. Kallolta hoito onkin todella vaikuttava! Niin vaikuttava, että ensimmäisiin hoitoontulokertoihin emme edes hoida kallonluilta kehoa. Tällä vältämme aiheuttamasta kipua keholla. Kehoa täytyy ensin hoitaa muualta, että voimme hoitaa kallonluita.

Hermot kulkevat kallonluilla ja kallonluiden saumoilla, näiden esteetön liike on ehdoton keho hyvinvoinnin säilymiseksi.

Kallonluut symboloivat keholla eri paikkoja ja erilaisia asioita.

Alaleukaluulta voimme hoitaa purentaa, mutta tärkeä funktio hoidolla on lantion hoidossa. Lantio on alaleuan pari! Alaleuan aukaisu auttaa lantion liikkuvuutta ja toisinpäin. Alaleuka ottaa myös henkisiä iskuja vastaan, niin kuin lantiokin. Alaleualta pääsee auttamaan narskutteluongelmissa.

Yläleuka symboloi rintakehää. Erilaisissa poskiontelovaivoissa käsittelen paljon yläleukaa muiden kallonluiden kanssa. Yläleuka on myös hyvä purennan korjaamisessa. Se myös suojelee tunteitamme ja vaikuttaa osaltaan silmiin.

Yläleuka

Takaraivo on kallonpohjan perusta. Se vastaa kehomme tasapainoa ja onkin parina nilkkojen kanssa. Takaraivoluu vaikuttaa vahvasti kehon nesteenkiertoon. Se on myös mun lemppari kallonluu kitaluun ja ohimoluiden kanssa.

Takaraivo näkyy sinisellä ja päälaenluut vihreällä

Ohimoluut ovat pään sivuilla. Kaikki mitä korvien sisällä on, kuulo, pään ontelot.. Ohimoluut ovat parina lonkkien kanssa. Käsittelenkin iskias ja nivelrikkovaivoissa korvia, eli ohimoluita. Ohimoluut vaikuttavat myös vahvasti näkökantoihimme, auttaa itseilmaisussa ja syventä elämänkatsomustamme.

Päälaenluilta päästään auttamaan koko kehoa, rankaa ja kipua. Vanha koettu kipu, kroonistunut, pitkittynyt kipu- päälakiluut ovat kyllä hyvät tässä.

Otsaluulta päästään käsiksi päivittäistoimintoja, kuten syömistä, juomista, hikoilu, nukkumista, seksuaalisuutta, vessassa käyntiä.. Ja yksi tärkeimmistä- iloja ja suruja. Muistan, kun minulta hoidettiin ensimmäistä kertaa otsaluu. Teki mieli hihkua ja nauraa seuraavat kaksi päivää! 🙂

Vielä löytyy kallon isompina luina kitaluu. Kitaluu tulee pintaan vain ohimoilla, mutta kallon sisällä se osuu kaikkiin kallonluihin, tasapainottaen niitä kaikkia. Kitaluu on perhosen mallinen luu, joka tasapainottaa koko kehoa, vaikuttaa näköömme ja erityisesti tasapainottaa mieltämme.

Kitaluu

Viimeisimmät artikkelit

Tutustu myös muihin artikkeleihin

Kraniokoulu osa 3, lantio

Kraniokoulun kolmannessa osassa on lantio. Lantio pitää sisällään selkärangan alaosa, suoliston ...
LUE LISÄÄ →

Kraniokoulu osa 2, ranka

Kraniokoulun toisena aiheena on ranka. Käymme läpi rangan anatomiaa, ja kuinka ...
LUE LISÄÄ →

Kraniokoulu osa 1, koulutus

Kraniokoulutuksesta on tullut paljon kyselyjä, ja halusin avata tässä lisää koulutuksesta. ...
LUE LISÄÄ →
Scroll to Top